Ez lehet a síkabátok jövője?

Idén is lezajlott az ISPO kiállítás ahonnan a Picture Organic Clothing sorozatban az ötödik alkalommal térhet díjjal haza. Ebben az évben a szakértő zsűri a jövő évi kollekció csúcsmodelljét, az Iceland ProKnit kabátot látta kiemelkedőnek a “hybrid külső réteg” kategóriában.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy milyen innovációk hozták meg a Picturenek ezt az arany fokozatú elismerést.

Mi az ISPO?

Az ISPO egy hatalmas kiállítás, amit minden év elején, Münchenben rendeznek meg. Itt kerül bemutatásra az összes nagy sportszergyártó következő téli kollekciója, a sílécektől kezdve a kiegészítőkön át a legújabb technikai ruhákig. A kiállításon a bemutatók mellett a zsűri díjazza is a legjobb termékeket. A két fő szempont: innováció és fenntartható fejlődés.

ISPO kiállítás

Mi az újdonság az Iceland kabátban?

A kabát, amellett, hogy 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült, más újításokat is tartogat. A maximális komfortlélegzőképesség és vízállóság érdekében a Picture egy új technológiát fejlesztett ki és szabadalmaztatott is: ez a ProKnit.

A kabát egyetlen, kötött anyagból készült, varrások nélkül, ami új lehetőségeket rejt az eddigi szőtt alapanyagokhoz képest. A technológia előnye, hogy a kötés sűrűsége a kabát részeinek funkciója szerint változhat. Ezzel a dzseki mindenhol pont olyan kialakítású, amire az adott területen a legnagyobb szükség van a legjobb teljesítmény eléréséhez.

Iceland díjnyertes síkabát ISPO

ProKnit technológia

legnagyobb előnyei

  • Lélegzőképesség: mivel a kötések sűrűsége változhat, a kabátot úgy tervezték, hogy felesleges testhő könnyen távozzon, miközben a kritikus helyeken extra erős az anyag.
  • Kényelem:a hagyományos szövetek esetén elasztán szálra van szükség a rugalmasság eléréséhez, ezzel szemben a ProKnit technológia természetes rugalmasságot biztosít a kötésnek köszönhetően, ami másfélszerese a szőtt anyagok rugalmasságának.
  • Kopásállóság: a kopásnak jobban kitett területeken (pl. vállaknál, ahol a hátizsákot hordjuk) sűrűbb kötést használnak, így a kabát hihetetlenül ellenálló és tartós lesz.
  • Vízállóság: annak ellenére, hogy az anyag helyenként ritkább kötésű, az alkalmazott membrán mindenhol tökéletes vízállóságot biztosít (25K). Ezen kívül pedig tartós vízhatlan bevonatot is kapott a kabát, ami most először teljesen PFC mentes. A bevonat a Teflon EcoElite technológiával készült.

PFC mentes technológia

Korábban már említettük, hogy a kabát PFC mentes vízlepergető bevonatot kapott, de miért fontos ez?

A Greenpeace 2012 óta küzd a technikai ruhák környezetre és egészségre káros, PFC (perfluor-karbon) tartalmú vízhatlan bevonata ellen. Végre sikerült kifejleszteni olyan, káros anyag mentes kezelést (ez a Teflon EcoEllite), ami legalább olyan tartósságot biztosít, mint a korábban használt technológia , ezért a Picture az egyik első gyártó, aki átáll a teljesen környezetbarát megoldásra. A technológia egyetlen hátránya, hogy olajjal szemben nem véd, viszont víz esetén tartósabb, mint az elődje.

A legtöbb nagy gyártó 2020-2023-ra tervezi az átállást, mivel a Gore Fabrics (a GoreTex gyártója) most határozta el magát a változásra, és most látnak neki a fejlesztésnek a Greepeace nyomására.

Tetszett? Oszd meg!

Szólj hozzá

2000 Ft ajándékba
Legközelebb
25% kedvezmény
Nagyon sajnáljuk
Ingyen szállítás
Ez szomorú
2000 Ft ajándékba
15% kedvezmény
Nincs szerencséd
25%
Hajaj!
15% kedvezmény
Adj esélyt Magadnak a nyerésre!

Add meg email címedet, és forgasd meg a szerencsekereket. Ezzel kedvezményeket nyerhetsz környezetbarát termékeinkhez! Földünk is és Te is csak nyerhetsz!

Játékszabályok:

  • Egy játék / játékos / nap
  • A csalásért kizárás jár
Malcare WordPress Security