Póló

Póló minden napra

Gondoltad volna, hogy a manapság nagy népszerűségnek örvendő póló “alsó ruházatként” kezdte a pályafutását? Aztán előbújt az ing alól, és fantasztikus karriert futott be. Ma is az egyik legkedveltebb, leggyakrabban használt ruhadarab.

Mint oly sok a mai hétköznapok során rendszeresen használt eszköznek, a pólónak a kialakulásában és elterjedésében fontos szerepet játszott a “hadsereg”. Az első világháborúban az amerikai katonák számára szükségessé vált a meleg európai nyári időszakra olyan alsóing készítése, amely kevésbé meleg, mint a korábban az amerikai hadseregben használatos hosszú ujjú gyapjúing.

Ez az egyszerű, fehérszínű kereknyakú, angolul “T-shirt”-nek becézett fehérnemű, némi fejlődés után átvette az uralmat a divat trónján. (Forrás: Wikipédia)

Neked mindegy mibe bújsz bele?

A felkapottságával együtt jár, hogy a “Fast Fashion” ipar elképesztő mennyiségben gyártja. Ezzel a pamuttermesztőket nagyobb termésmennyiség előállítására kényszerítve. Következményként növelve a felhasznált vegyszerek, és az elhasznált víz mennyiségét. A gyártás során pedig gyakran a környezetre káros, mérgező hatású színező anyagot használva. Így válthatott ebből a divatos termékből az egyik legkörnyezetszennyezőbb anyag. (Természetesen ez igaz a teljes ruhaiparra).

De nem csak a környezetünket, de a Te egészségedet is károsíthatják a pamut termesztése és a póló előállítása során felhasznált vegyszerek. A bőröddel közvetlenül érintkezve akár allergiás tüneteket is okozhatnak ezek maradványai.

Ezért válhatnak egyre népszerűbbekké a környezet és jövő tudatos módon készülő alapanyagok, valamint a környezeti hatásokra odafigyelő gyártási módok, amik egyúttal arra is biztosítékot nyújtanak, hogy nem maradhat a póló anyagában az egészségedre káros hatású anyag.

Itt az Ecowear webáruházban kiemelt hangsúlyt fektetünk arra, hogy a virtuális polcainkon csak ilyen, jövőbe mutató termékekkel találkozhass. Ezért a forgalmazott pólóink biopamut, BCI pamut, Tencell és újrahasznosított poliészter felhasználásával készülnek, ellenőrzött körülmények között. Célunk az, hogy szeresd, és hosszú ideig használd a nálunk vásárolt pólódat.

Formák és színek bőséges kínálata: 

Bár kizárólag környezettudatos termékeket forgalmazunk, ez nem jelenti azt, hogy bármiről le kellene mondanod. Sok divatos megjelenés és szín közül választhatsz, akár női pólót, akár férfipólót keresel. Sőt már a család kisebb tagjainak is választhatsz gyerekpólóink közül környezettudatos terméket.

Választhatsz a már jól ismert alapanyagok közül, vagy kipróbálhatsz egy újat is! Ajánljuk neked a biopamut pólóinkat, a Tencell pólóinkat (TenTree), de vannak újrahasznosított poliészterből készült pólóink is.

A szivárvány szinte minden színében választhatsz pólót, de a formavilág is bőséges, hiszen megtalálod nálunk a kereknyakú pólókat, a V nyakú pólókat, vannak csikkzsebbel ellátott pólók, rövidebb és hosszabb újjal rendelkező modellek.

Minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy együtt jobb irányba fordíthassuk a környezetkárosításban élen járó ruhaipart. Tarts velünk ebben az utazásban. Használj Te is kevesebb, környezettudatos, minőségi terméket, és segítsünk együtt földünkön.