Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.

Júliusi természetvédő akciók 2024

Csatlakozz te is néhány apró tettel!

Elkezdődött a műanyagmentes július 2024-ban is. Mi nem egy hónapra korlátozzuk a környezet megóvásának kampányait, de nagyon örülünk, hogy ez a plasztikmentes életmódot támogató akció ilyen nagy népszerűségnek örvend! Érdemes neked is kipróbálnod, ha még nem tetted, hiszen már egy hónap alatt is új szokásokat, új hozzáállást építhetsz ki magadban, ami sokszor a későbbiekre is megmarad.

Hogy miért éppen az egyszer használatos műanyagok a fő téma mostanság a világban, annak nagyon egyszerű és logikus okai vannak, amiket a saját bőrödön is érezhetsz, ha kicsit jobban belegondolsz. Az már más kérdés, hogy a politika és a világ vezető rendszerei mennyire képesek rugalmasan, nyitottan és ráadásul változást eszközölő módon segíteni a jó célt, de ezt nem is tisztünk bírálni, és vannak pozitív lépések.. Sokkal fontosabbnak tartjuk azt, hogy minél több emberhez hiteles információ jusson el a témában, és így a döntéshozókban is erősödjön a késztetés a változásra… méghozzá minél gyorsabb változásra!

Stop-plastic: Műanyagmentes július

A plasztiklábnyom növekedése

Annak ellenére, hogy rengetegen tisztában vannak a kihívásokkal, nagyon kevesen tesznek igazi lépéseket a megoldás érdekében. A hálós bevásárlószatyrok és a fém szívószálak már Magyarországon is egyre népszerűbbek, a szelektív hulladékgyűjtés azonban még mindig gyerekcipőben jár nálunk! A növekvő népesség és a növekvő fogyasztás pedig a legkitartóbb magánszemélyek próbálkozása ellenére is egyre fenyegetőbb következményekkel kecsegtet.

Nem csak a halak problémája!

Az óceáni szemétszigetek, amiknek nagy része műanyag komoly gondot jelentenek az élővilágra nézve. A műanyagokból kioldódó méreganyagok nem csak az óceánokban, de a szárazföldi szemétlerakóknál és az ipari területeken is emberre is veszélyes irányba sodródtak, hiszen a termőföldbe, ivóvízbe, levegőbe is bekerülnek, amit végül újra elfogyasztunk, belélegzünk. Megesszük a tengeri herkentyűket, a gabonát, a zöldségeket, melyekben bizony egyre gyakrabban fellelhetők a szabad szemmel láthatatlan, káros nano műanyagok.

Muanyag palack strand - EcoWear.hu

PET palackok

A PET palackok egy olyan terület például, amin bárki könnyedén javíthat. Az ásványvizeknek nem sok értelmük van, ezt már tudományos kutatások igazolják! Nyugodtan kihagyhatod, és megspórolhatod a pénzt és cipekedést is a megvásárlásuk elhagyásával. Vásárolhatsz betétdíjas, vagy eldobható üveget, amit szelektíven lehet gyűjteni. Választhatod a csapvizet és a házi szörpöt, a szódapatront, vagy a frissen facsarást, ha valamilyen üdítőre vágysz!

Mizu M8 rozsdamentes acél kulacs rózsaszín style

Töltsd újra júliusban!

Ezt a kezdeményezést karolja fel idén is újra a Magyar Vízközmű Szövetség, a Felelős Gasztrohős Alapítvány, a Humusz Szövetség és a Refill „Töltsd velünk a júliust!” kampányban. Töltsd újra a kulacsod, és ne támogasd a PET palackok gyártását a vásárlásaiddal!

Felelős Gasztrohős tippek

A Felelős Gasztrohős napi szinten ad tippeket a vendéglátásban, gasztronómiában előforduló környezetszennyező termékek leváltásához, egyszer használatos műanyagok témakörében az alternatívák erősítésére. Ezenkívül a növényi alapú receptek, a helyi gazdaság fellendítése és az egészséges, adalékmentes főzés is terítékre kerül náluk.

HuMuSz

A Humusz Szövetség is jó példája a magyarországi kezdeményezéseknek. Ők különösen az újrahasznosításra, ezen belül természetesen a plasztikszemét visszaszorítására, illetve a megújuló energiaforrásokra is koncentrálnak. Épkézláb, hétköznapi tippeket kaphatsz tőlük is, ha szeretnél változtatni a szokásaidon!

Mit teszünk mi?

Évek óta az etikus divat, a divatiparban is egyre népszerűbb újrahasznosított anyagok és a természetes anyagok forgalmazásával és népszerűsítésével foglalkozunk. A síruhák volt a főprofilunk, de emellett a nyári sportok, vizes sportok kedvelőinek is kedveskedünk, illetve a Tentree és a Mizu bevonásával újabb mérföldköveket értünk el.

A Mizu kiegészítői, a Picture, a Tentree és az O’Neill divatos ruhái mind hozzájárulnak a bolygónk egészségének fenntartásához! Keress minket a közösségi oldalakon is, és ha máskor nem is, júliusban tarts velünk!

Tetszett? Oszd meg barátaiddal is!

Szólj hozzá

Malcare WordPress Security