Hanö utcai kabát havazásban

Hankö kabát teszt

Már lassan két hónapja használom az idei kollekció egyik legkülönlegesebb darabját, így itt az ideje, hogy megosszam a tapasztalataimat a Hankö kabátról.

Próbáltam a lehető legobjektívebb maradni, és összeszedni, hogy mit szeretek és mit nem ebben a kabátban.

Design

Muszáj a designal kezdenem, hiszen az volt, ami nagyon megragadott, és ezért választottam a Hankö-t “városi” kabátomnak. Három nagyon jellegzetes részletet szeretnék kiemelni:

  • a bebújós kialakítást, amit egy oldalt elrejtet cipzár segít
  • a Navajo (azték) mintát, ami az idei kollekció több elemén is megjelenik
  • és a hatalmas kapucnit.

Ezek közül is a kapucni a kedvencem ami, tényleg óriási. Ezekkel a kapucnikkal általában az a baj hogy a képeken jól néznek ki, de amikor felteszem közel sem áll úgy. Ennél a kabátnál viszont más a helyzet: a kapucnit egy vékony merevítővel látták el, így tényleg olyan a tartása, mint a képeken, és nem esik össze.

Navajo minta

Hanko újrahasznosított férfi utcai kabát lifestyle2

A kabát felső része és a kapucni élénk színű, azték mintás díszítést kapott, ami könnyen felismerhetővé, és különlegessé teszi a Hankö dzsekit. Akik ismernek, tudják rólam, hogy nem szeretem a teljesen egyszerű, szürke-fekete-sötétkék kabátokat, amikben az emberek 90%-a jár. Szeretem, ha van a ruháimban valami különleges, amitől kicsit sajátomnak érzem, ezért is imádom a Hankö kabát színeit. A sötétkék alapszín a Navajo mintával, és a narancssárga cipzárral kiegészülve pont annyi színt visznek a hétköznapokba, amitől kicsit jobban érzem magam benne.

Hanko újrahasznosított férfi utcai kabát lefestyle

pozitív és negatív

tapasztalataim

  • A bebújós kialakítás egyáltalán nem zavar. Nekem már nem ez az első bebújós kabátom, a síkabátom is ilyen, de biztonsággal mondhatom, hogy egyáltalán nem kényelmetlen. Az oldalsó cipzár elég helyet ad a fel-levételhez.
  • Síkabát szintű vízállóság és lélegzőképesség egy utcai kinézetű kabátban. A Hankö dzseki technikai paraméterei a síkabátokéval egyezik meg, így hétköznapi használat esetén nem érhet meglepetés. Én város-néztem benne egész nap esőben, egy útlevéllel az első zsebben, és még az útlevél is teljesen száraz maradt.
  • A magas nyakrész és a puha bélés miatt már nincs feltétlenül szükség külön nyakmelegítőre. Ha nagyon hideg van felveszek egy körsálat, de anélkül sem fúj be a szél a nyakamhoz.
  • Vékony kialakítása miatt nem egy tipikus téli kabát, de megfelelően aláöltözve hideg időben is használható. Én a Horse középső réteggel használom, hideg időben, és azzal együtt hidegben is tökéletes.
  • A zsebeket be kell cipzározni mielőtt leveszem a kabátot, különben a bebújós kialakítás miatt kieshetnek belőle dolgok. Ez sajnos ilyen, meg kell szokni, de könnyen együtt lehet vele élni.

Összefoglalás - értékelés

Összességében eddig nagyon elégedett vagyok a Hankö kabáttal, és nagyon örülök, hogy ezt választottam utcai viseletnek. A vidám színeknek és a nagy kapucninak köszönhetően egyértelműen az eddigi kedvenc kabátom. Természetesen ennek is megvannak a negatívumai, de ezekkel jól együtt lehet élni, és a hétköznapokban egyáltalán nem zavarnak. Külön öröm, hogy közel 50%-ban újrahasznosított poliészterből készült.

Bátran ajánlom mindenkinek, aki valami egyedit keres!

Tetszett? Oszd meg!

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Felíratkozó űrlap lefelé mutató nyíl
Feliratkozó űrlap jobbra mutató nyil

Olvass minket máskor is...

Add meg az adataidat itt lent...Kéthetente elküldjük írásaink összefoglalóját!
Csatlakozz közösségünkhöz, fejlődjünk együtt!

Feliratkozó ürlap balra mutató nyil
Close Menu
5% Kedvezmény
Próbáld meg holnap is!
1500 Ft kedvezmény
Legközelebb!
10% Discount
Ingyenes szállítás
Fel a fejjel!
25% kedvezmény
Majdnem
2500 Ft kedvezmény
Ne add fel
20% kedvezmény
Próbáld ki a szerencséd Nyerd meg a kedvezményed!

Csatlakozz környezettudatos közösségünkhöz, és döntésedért cserébe egy kis adrenalint adunk ajándékba!  A  szerencsédtől függő nyeremény már csak a ráadás :-) Egy nap négyszer forgathatsz!

Játékszabályzatunkat az ÁSZF utolsó pontjában olvashatod el. A kupon akciós termékre nem érvényes!

×

Cart