Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.

Kukából a csúcsra

Prémium kabát újrahasznosított poliészterből

Hosszú várakozás után megérkezett a 2017/18-as szezoni kollekció csúcsmodellje, az Iceland ProKnit kabát. Az eltelt idő alatt, mármint a 2017 évi ISPO óta a kabát változott, szerintem előnyére. Engedd meg, hogy bemutassam neked!

Mi az ISPO?

Az ISPO egy hatalmas kiállítás, amit minden év elején, Münchenben rendeznek meg. Itt kerül bemutatásra az összes nagy sportszergyártó következő téli kollekciója, a sílécektől kezdve a kiegészítőkön át a legújabb technikai ruhákig. A kiállításon a bemutatók mellett a zsűri díjazza is a legjobb termékeket. A két fő szempont: innováció és fenntartható fejlődés.

ISPO kiállítás

Mitől más az Iceland ProKnit kabát?

A kabát összességében nagyon könnyű. A specialis kötött technológiának köszönhetően a kabát anyaga egészen különleges tapintatú. A kabát egyetlen, kötött anyagból készült.  Varrásokat a cipzároknak megfelelően, a hónalj alatt az elülső és hátulsó rész találkozásánál valamint a kabát ujján találunk.
A technológia előnye, hogy a kötés sűrűsége a kabát részeinek funkciója szerint változhat. A a ProKnit kötési technológiának köszönhetően a kabát anyaga kifejezetten rugalmas.
A vállakra  és a derék részen a két karnak megfelelően fekete „gumírozás” került, a terhelésnek jobban kitett területek védelme céljából.
A cipzárak természetesen vízzáró kivitelezésűek.
Az élénk sárga alapon kifejezetten jól mutatnak a fekete díszítések.

ProKnit technológia legnagyobb előnyei

  • Lélegzőképesség: mivel a kötések sűrűsége változhat, a kabátot úgy tervezték, hogy felesleges testhő könnyen távozzon (25K), miközben a kritikus helyeken extra erős az anyag.
  • Kényelem:a hagyományos szövetek esetén elasztán szálra van szükség a rugalmasság eléréséhez, ezzel szemben a ProKnit technológia természetes rugalmasságot biztosít a kötésnek köszönhetően, ami másfélszerese a szőtt anyagok rugalmasságának.
  • Kopásállóság: a kopásnak jobban kitett területeken (pl. vállaknál, ahol a hátizsákot hordjuk) sűrűbb kötést használnak, így a kabát hihetetlenül ellenálló és tartós lesz.
  • Vízállóság: annak ellenére, hogy az anyag helyenként ritkább kötésű, az alkalmazott membrán mindenhol tökéletes vízállóságot biztosít (20K). Ezen kívül pedig tartós vízhatlan bevonatot is kapott a kabát, ami most először teljesen PFC mentes. A bevonat a Teflon EcoElite technológiával készült.

A kabát komoly adottságokat rejt magában. Ezt kiegészítendő, 100%-ban újrahasznosított poliészterből készült. A PFC mentes Teflon Ecoelit  bevonattal együtt a Picture Organic Clothing jövőre tekintő gondolkodásmódját testesíti meg. Az Iceland ProKnit síkabátot megvásárolhatod kínálatunkban.

Érdekes volt a kabátot felpróbálva végig gondolni, hogy mennyi munka, micsoda emberi teljesítmény bújik meg egy ilyen ruhadarabban!

Válaszd a jövőt, válaszd az Ecoweart.

Tetszett? Oszd meg barátaiddal is!

Szólj hozzá

Malcare WordPress Security