PFC mentes síruhák? Keresd nálunk!

A Greenpeace és számos más neves intézmény kutatásainak, rendszeres felméréseinek köszönhetően naprakészek lehetünk a bolygónk egészségi állapotával és kilátásaival kapcsolatban. Most a PFC-ket, a perfluor-karbonokat vesszük górcső alá. Egy olyan vegyi anyag csoportot mutatunk be részletesebben, ami a személyes épségünkre nézve is komoly kockázatokat jelent, mégis rengeteg gyártó képtelen lemondani róla. Egyelőre…

Mi már megtettük az első lépéseket, ugyanis az általunk forgalmazott síruházatok 2017 tele óta nem tartalmaznak hosszú láncú PFC-ket, sőt a termékeink túlnyomó része egyáltalán nem tartalmazza ezt az emberre és környezetünkre is káros anyagot.

Hol fordul elő PFC?

A PFC (és ezen belül is a kártékonyabb, hosszú láncú verziók, a PFOA (perfluoroktánsav) és a PFOS (perfluoroktán-szulfonát) közkedvelt a vízlepergető tulajdonságú tárgyak, ruhák, gyártósorain szerte a világban. Megtalálható a kabátok, kárpitok, a ruhatextilek, a csomagolóanyagok, a konyhai edények, és az elektronikai cikkek között is. Egyszóval rengeteg helyen felbukkannak a világban a leghétköznapibb közegekben is.

Miért veszélyes?

Szerencsére már egyre inkább a rövidebb láncú vegyületek felhasználása felé tolódnak a trendek, melyek valamivel talán kedvezőbbek, mint a hosszú láncú rokonaik. Ennek ellenére sajnos ezek a vegyületek rákkeltő, hormonbefolyásoló és különböző egészségkárosító hatásokat hordozhatnak magukban, mely hatások még az anyaméhben nevelkedő magzatra is káros hatással lehetnek!

Ha mindez nem lenne elég indok a nélkülözésükre és rövid időn belül teljes elhagyásukra, akkor fontos még megemlíteni, hogy ezek a vegyületek hihetetlen lassan bomlanak le, és eközben üvegházhatású gázként a globális felmelegedést is erősítik.

PFC mentes síruhák az Ecowear kínálatában

PFC mentes síruhák? Természetesen!

Nálunk PFC mentes síruhákat találsz a kínálatban, ezért emiatt már ne fájjon a fejed! Ár-érték arányban igyekszünk a legjobbat biztosítani számodra, de a környezetvédelemről sem feledkezhetünk meg, hiszen mi mindent erre alapozunk!

Ezeknek a kezdeményezéseknek manapság borsos ára van, hiszen az újrahasznosított termékek, a csökkentett karbon lábnyom és az új technológiák fejlesztése is jóval több anyagi ráfordítást igényel, mint a hagyományos gyártási folyamatok.

Talán épp ez az oka annak, hogy egyelőre csak a legnagyobbak kezdeményeznek új, zöld eljárásokat. Közülük is csak kevesen jutnak el egyelőre a bevezetésig. Az manapság már nem lehet kérdés, hogy a változás szükséges, és hogy a változásnak ára van. Az viszont óriási dilemma a gyártók soraiban, hogy mikor lesz végre muszáj kibújni a rejtekhelyekről és igazi megoldásokkal előrukkolni!

Mit tehetünk „kicsiben”?

A tudatos vásárlók szemlélete egyre inkább a környezettudatosságra helyeződik át. Ha a síruháinkból indulunk ki egy prémium kategóriás darab megvásárlásával rengeteg új, ökológiai program megvalósulásához is hozzájárulunk. Emellett szem előtt kell tartani a minőség kérdését is, ami hosszú távon viselhető, vagy éppen ideális állapotban továbbadható ruhákat, kiegészítőket eredményez.

Ha sok-sok év múlva egy ilyen dzseki, vagy nadrág a kukában landol, addigra egyrészt reméljük, hogy már mindenki szelektíven gyűjti majd a szemetet, másrészt könnyen újrahasznosítható termékek lévén nem okoznak majd fennakadást a természet körforgásában.

Ez érvényes minden más termékkategóriára, ipari tevékenységre, hiszen mindannyian érintettek vagyunk a probléma és a megoldások harcterein egyaránt. Jó látni, hogy egyre többen ébrednek rá erre, és egyre többen tesznek is a változásért.

Tetszett? Oszd meg barátaiddal is!

Szólj hozzá

Malcare WordPress Security