Shopping Cart

Nincsenek termékek a kosárban.

Réteges öltözködés a „smart” korban

Hogyan öltözzünk síeléshez?

Nagymamáink téli öltözködési tanácsa valószínűleg 10+ darabból épült volna fel a múlt században. Ahol is szerepel minimum egy atléta + harisnya + hosszú ujjú póló + rövid ujjú póló + 2 pulcsi + kabát + sapka-sál, kesztyű. Teljes mértékben egyetértünk velük abból a szempontból, hogy a rétegesség praktikus és jó meleget biztosít. De hogyan lehet ebben az eszkimó szerű kitömésben mozogni?

… Hát többnyire nehezen, vagy inkább csak sétálni, nemhogy sportolni, vagy adott esetben síelni. Feltettük magunknak a kérdést, hogy mi lenne akkor, ha mindez egy-két rétegben és klasszisokkal vékonyabb felülettel is megoldható lenne. A választ, sok egyéb szempontból is, az ecowear kínálatában mutatjuk be. Nem csak a kiemelkedő minőséget, de a környezetvédelmet is szem előtt tartva állítottuk össze a színes portfóliót.

Síelés 2019-ben? Pille könnyen oldottuk meg!

Nézzük meg, hogyan működik a mi verziónk:

  • egy szimpla aláöltöző (first layer),  
  • egy középső réteg (midlayer), 
  • és egy vízálló, vékony kabát (outer layer) kombinációjában szinte súlytalanul.

 Az, hogy jól is nézzen ki a ruházat alapkövetelmény nálunk, ezért ezen felül volt még energia az újrahasznosított, prémium minőségű alapanyagokra és a praktikumra is koncentrálni. Egyik legjobb példa erre a síruházatok széles választéka. 

Fontos ismerni a három stratégiai darab célját ahhoz, hogy maximalizáljuk a hatékonyságot.A technikai aláöltözetet egyre többen ismerik. Itt egy testközeli melegítő rétegről van szó,mely jól szellőző, pára elvezető tulajdonságaival teszi fenségesen komfortossá a mozgással járó hő megtartását és a képződött izzadtság elvezetését. 

Optimális esetben a kabátra, egy szél-és vízálló rétegre (outer layer) is gondolunk, ha síelni indulunk, hiszen a téli időjárás akár zordabb arcát is megcsillanthatja a lejtőkön, amitől nyilván igyekszünk óvni magunkat és a gyerekeket is. Nem utolsó szempont, hogy a külső réteg jól bírja a gyűrődést, csiszolódást, karcolódást, és ne szakadjon ki két csúszás után az első sportosabb napunkon. Kabátjaink és nadrágjaink esetében ráadásul újrahasznosított PET palackok felhasználásával biztosítjuk, hogy a lehető legkevésbé terheljük felesleges energia- és kőolaj-felhasználással a bolygónkat. Mi itt ugyanis 100 év múlva is friss levegőn szeretnénk élvezni a síelés izgalmait és örömeit. Hogy ez mindenkinek jól látható legyen a ruházatainkon a greenplus tanúsítványokat és az újrahasznosított termékek jól ismert jelét is feltüntetjük ezzel is népszerűsítve a zöld gondolkodást és a termék hasznosságát.

A midlayer multifunkciós darab

A középső réteget gyakran kihagyjuk a síelős ruhatárból, hiszen van már alsó és felső rétegünk, a szél nem fúj be, a bőrünk melegen van, ácsorgás közben sem fagyunk szét. Kivéve, ha jön a zimankósabb időjárás, vagy éppen egy melegebb nap extra teljesítmény, és természetesen extra izzadság mellett… Itt jön képbe a midlayer fontossága, amit hidegebb és melegebb napokon is maximálisan kihasználhatunk.

Mit nyerhetünk egy jó középső réteggel?

Hidegebb napokon egyértelmű, hogy nyerünk ezzel egy rendkívül jó melegítő réteget a kabát alá, egy nagyon könnyű anyagot, ami semmiben sem akadályozza a mozgásunkat. Melegebb napokon pedig jó arra, hogy a kabátot levéve kicsit „süttessük a hasunkat” a napon, és ne párásodjunk be várakozás közben az izzadságtól.

Modern, könnyű, minőségi anyagokból készül a Horse pulóver, a Murakami, és a Nikaho középső, pulóver megoldásai is. A praktikum és az esztétikum szintén változatlan, ahogyan a zöld gondolatmenet is. Éppen ezért kár volna megfeledkezni a középső ruházat előnyeiről, különösen, ha többhetes sportolásra készülünk!  A fentiekben összefoglaltuk a réteges öltözködés szerintünk fontos szempontjait. Ha kifelejtettünk valamit, kérlek írd meg a hozzászólásban.

Vidám csúszkálást kívánunk!

Tetszett? Oszd meg barátaiddal is!

Szólj hozzá

Malcare WordPress Security