Réteges öltözködés a

Réteges öltözködés a “smart” korban

Hogyan öltözzünk síeléshez?

Nagymamáink téli öltözködési tanácsa valószínűleg 10+ darabból épült volna fel a múlt században. Ahol is szerepel minimum egy atléta + harisnya + hosszú ujjú póló + rövid ujjú póló + 2 pulcsi + kabát + sapka-sál, kesztyű. Teljes mértékben egyetértünk velük abból a szempontból, hogy a rétegesség praktikus és jó meleget biztosít. De hogyan lehet ebben az eszkimó szerű kitömésben mozogni?

… Hát többnyire nehezen, vagy inkább csak sétálni, nemhogy sportolni, vagy adott esetben síelni. Feltettük magunknak a kérdést, hogy mi lenne akkor, ha mindez egy-két rétegben és klasszisokkal vékonyabb felülettel is megoldható lenne. A választ, sok egyéb szempontból is, az ecowear kínálatában mutatjuk be. Nem csak a kiemelkedő minőséget, de a környezetvédelmet is szem előtt tartva állítottuk össze a színes portfóliót.

Síelés 2019-ben? Pillekönnyen oldottuk meg!

Nézzük meg, hogyan működik a mi verziónk:

  • egy szimpla aláöltöző (first layer),  
  • egy középső réteg (midlayer), 
  • és egy vízálló, vékony kabát (outer layer) kombinációjában szinte súlytalanul.

 Az, hogy jól is nézzen ki a ruházat alapkövetelmény nálunk, ezért ezen felül volt még energia az újrahasznosított, prémium minőségű alapanyagokra és a praktikumra is koncentrálni. Egyik legjobb példa erre a síruházatok széles választéka. 

Fontos ismerni a három stratégiai darab célját ahhoz, hogy maximalizáljuk a hatékonyságot.A technikai aláöltözetet egyre többen ismerik. Itt egy testközeli melegítő rétegről van szó,mely jól szellőző, pára elvezető tulajdonságaival teszi fenségesen komfortossá a mozgással járó hő megtartását és a képződött izzadtság elvezetését. 

Optimális esetben a kabátra, egy szél-és vízálló rétegre (outer layer) is gondolunk, ha síelni indulunk, hiszen a téli időjárás akár zordabb arcát is megcsillanthatja a lejtőkön, amitől nyilván igyekszünk óvni magunkat és a gyerekeket is. Nem utolsó szempont, hogy a külső réteg jól bírja a gyűrődést, csiszolódást, karcolódást, és ne szakadjon ki két csúszás után az első sportosabb napunkon. Kabátjaink és nadrágjaink esetében ráadásul újrahasznosított PET palackok felhasználásával biztosítjuk, hogy a lehető legkevésbé terheljük felesleges energia- és kőolajfelhasználással a bolygónkat. Mi itt ugyanis 100 év múlva is friss levegőn szeretnénk élvezni a síelés izgalmait és örömeit. Hogy ez mindenkinek jól látható legyen a ruházatainkon a greenplus tanúsítványokat és az újrahasznosított termékek jól ismert jelét is feltüntetjük ezzel is népszerűsítve a zöld gondolkodást és a termék hasznosságát.

A midlayer multifunkciós darab

A középső réteget gyakran kihagyjuk a síelős ruhatárból, hiszen van már alsó és felső rétegünk, a szél nem fúj be, a bőrünk melegen van, ácsorgás közben sem fagyunk szét. Kivéve, ha jön a zimankósabb időjárás, vagy éppen egy melegebb nap extra teljesítmény, és természetesen extra izzadság mellett… Itt jön képbe a midlayer fontossága, amit hidegebb és melegebb napokon is maximálisan kihasználhatunk.

Mit nyerhetünk egy jó középső réteggel?

Hidegebb napokon egyértelmű, hogy nyerünk ezzel egy rendkívül jó melegítő réteget a kabát alá, egy nagyon könnyű anyagot, ami semmiben sem akadályozza a mozgásunkat. Melegebb napokon pedig jó arra, hogy a kabátot levéve kicsit „süttessük a hasunkat” a napon, és ne párásodjunk be várakozás közben az izzadságtól.

Modern, könnyű, minőségi anyagokból készül a Horse pulóver, a Murakami, és a Nikaho középső, pulóver megoldásai is. A praktikum és az esztétikum szintén változatlan, ahogyan a zöld gondolatmenet is. Éppen ezért kár volna megfeledkezni a középső ruházat előnyeiről, különösen, ha többhetes sportolásra készülünk! 

Vidám csúszkálást kívánunk!

Tetszett? Oszd meg!

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: pinterest
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Felíratkozó űrlap lefelé mutató nyíl
Feliratkozó űrlap jobbra mutató nyil

Olvass minket máskor is...

Add meg az adataidat itt lent...Kéthetente elküldjük írásaink összefoglalóját!
Csatlakozz közösségünkhöz, fejlődjünk együtt!

Feliratkozó ürlap balra mutató nyil
2000 Ft ajándékba
Legközelebb
25% kedvezmény
Nagyon sajnáljuk
Ingyen szállítás
Ez szomorú
2000 Ft ajándékba
15% kedvezmény
Nincs szerencséd
25%
Hajaj!
15% kedvezmény
Adj esélyt Magadnak a nyerésre!

Add meg email címedet, és forgasd meg a szerencsekereket. Ezzel kedvezményeket nyerhetsz környezetbarát termékeinkhez! Földünk is és Te is csak nyerhetsz!

Játékszabályok:

  • Egy játék / játékos / nap
  • A csalásért kizárás jár
Malcare WordPress Security